Premium Energy Systems

Blog

ClearlineFusion van Viridian Solar toegepast in nieuwbouwproject van BPD Gebiedsontwikkeling op VINEX-locatie Leidsche Rijn te Utrecht

ClearlineFusion van Viridian Solar toegepast in nieuwbouwproject van BPD Gebiedsontwikkeling op VINEX-locatie Leidsche Rijn te Utrecht

Premium Energy Systems

ClearlineFusion van Viridian Solar toegepast in nieuwbouwproject van BPD Gebiedsontwikkeling op VINEX-locatie Leidsche Rijn te Utrecht

In week 51 van 2016 is Kremer Installatietechniek uit ‘s-Heerenberg gestart met de installatie van diverse configuraties ClearlineFusion indakzonnepanelen in daken van nieuwbouwproject De Veiling op VINEX-locatie Leidsche Rijn te Utrecht. Nieuwbouwproject De Veiling is een ontwikkeling van BPD Gebiedsontwikkeling (Regio Noord-Oost & Midden) uit Amersfoort en de bouw ervan wordt verzorgt door ReinBouwGroep uit Dieren.

Tegenwoordig zijn zonnepanelen een mogelijkheid geworden om de kwaliteit van een woning te verbeteren en zo de waarde van een woning te verhogen. Door ClearlineFusion van de Britse fabrikant Viridian Solar is solar PV nu leverbaar met de hoogste kwaliteit en esthetiek tegen een prijs die concurrerend is met conventionele A-kwaliteit zonnepanelen voor toepassing bovenop dakpannen of leien. Een dakgeïntegreerd PV-systeem is een voor de hand liggende keuze bij het bouwen van een nieuw dak, dan wel de renovatie van een bestaand dak. ClearlineFusion brengt ook esthetisch en kwalitatief hoogwaardige dakintegratie van solar PV binnen handbereik voor bestaande woningen.

Het ClearlineFusion indaksysteem is onderscheidend t.o.v. andere indaksystemen, omdat de zonnepanelen als zodanig het systeem voor dakintegratie vormen. Betreffende indaksysteem is dus geen constructiesysteem waar andere panelen in bevestigd kunnen worden. Er hoeft dus geen gebruik gemaakt te worden van EPDM-onderlagen, verzwaarde onderconstructies en/of plastic onderbakken, trays, damwandprofielen of iets dergelijks. Hemelwater e.d. blijft aan de voorzijde van de zonnepanelen, waardoor er ook geen ophoping van vuil, zoals bijvoorbeeld bladresten, aan de achterzijde kan plaatsvinden. Hierdoor komt er ook geen water in de buurt van de junction box zoals dat bij vele andere indaksystemen (veelal ‘verzonken’ opdaksystemen) wel het geval is.

ClearlineFusion bestaat uit Clearline PV16-zonnepanelen (diverse vermogens zijn leverbaar) die heel eenvoudig op de pan-, lei- of rietlatten geschroefd kunnen worden en vervolgens waterdicht worden afgesloten met smalle Fusion-gootstukken. Vanwege het ontbreken van allerlei obstructies aan de onderzijde van ClearlineFusion is de ventilatie optimaal, waardoor het rendement vergelijkbaar is met dat van traditionele opdakzonnepanelen. ClearlineFusion vormt de zgn. eerste waterbarrière en is als enige zonnepaneel ter wereld BBA-gecertificeerd als zelfstandige dakbedekking.

Met ClearlineFusion is het mogelijk diverse configuraties samen te stellen, t.w. zowel portret- als landschapsgericht en diverse ‘getrapte’ variaties daarvan. Ook geschikt voor toepassing in leien en rietgedekte kappen.

ClearlineFusion, een beproefd systeem voor dakintegratie van solar PV

Introductie ClearlineFusion op de PROVADA 2016 in de Rai te Amsterdam

Introductie ClearlineFusion op de PROVADA 2016 in de Rai te Amsterdam

Op dinsdag 7 juni 2016 heeft Premium Energy Systems de nieuwste innovatie voor volledige dakintegratie van solar PV geïntroduceerd in de stand van Holland Contech – Holland PropTech op de Provada (Future) 2016 in de Rai te Amsterdam.

ClearlineFusion bestaat uit  handzame PV-zonnepanelen in combinatie met supersmalle gootstukken. Het is gebaseerd op het al bijna 15 jaar in het Verenigd Koninkrijk en een aantal Scandinavische landen beproefde indaksysteem van Viridian Solar en is als enige zonnepaneel ter wereld BBA-gecertificeerd als zelfstandige dakbedekking.

Provada 2016

Op dinsdag 7 juni a.s. zal Premium Energy Systems BV via de matchmaker voor de bouwsector Holland ConTech deelnemen aan de PROVADA 2016 in de Rai te Amsterdam.

The Next Step is het thema van PROVADA 2016:

In een rap tempo volgen wijzigingen elkaar op. Er ontstaat een nieuw, dynamisch speelveld waarin elke vastgoedpartij zijn positie voortdurend dient vast te stellen en aan te passen. O.a. verduurzaming van het vastgoedbezit, integratie van solar in gebouwen (BIPV), Robotica, Internet of Things, Big data, gebruik versus bezit en dergelijke. Met nieuwe mogelijkheden moet de volgende stap genomen worden. Vooruit kijken, denken en aanpakken. Gericht op het resultaat, want niet meedoen en niet in beweging komen is gewoonweg geen optie. Vandaar dus…. The Next Step.

Het thema van dinsdag 7 juni is Smart Cities:

Steden groeien en worden complexer. Ze transformeren in snel tempo. De stad staat hoog op de agenda van alle stakeholders. Slimme ideeën helpen om onze steden leefbaar en bereikbaar te houden en duurzaam in te richten.

 

MATCHMAKING MEETUP – Holland ConTech

Startups zoeken klanten. Grownups moeten innoveren. Holland ConTech brengt deze twee werelden bij elkaar zodat rendabele innovaties kunnen ontstaan. Op PROVADA FUTURE vindt elke dag een MATCHMAKING MEETUP plaats met wisselende Startups en Grownups.

Premium Energy Systems BV is door Viridian Solar geselecteerd als exclusief importeur-distributeur voor de Benelux en Duitsland.

Viridian Solar is een Britse producent van indak zonnepanelen welke worden gekenmerkt door een esthetisch en kwalitatief hoogwaardig niveau en die op een eenvoudige en doeltreffende wijze indak, dus geïntegreerd in het dakvlak, geïnstalleerd kunnen worden. De Viridian Solar indak zonnepanelen zijn door de British Board of Agrément (BBA) gecertificeerd als zelfstandige dakbedekking en voldoen daarmee aan alle binnen de EU geldende eisen en normen.

De nieuwste innovatie van Viridian Solar voor dakintegratie van solar PV is ClearlineFusion. ClearlineFusion bestaat uit fraaie zwarte PV-zonnepanelen omgeven door smalle gootstukken die binnen de daklijn worden aangebracht. ClearlineFusion is bij uitstek geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten bij een dakhelling tussen de 20° en 60°. Geen onnodig gedoe met verzwaarde onderconstructies, EPDM-onderlagen of plastic onderbakken (trays). Wel snel, doeltreffend en eenvoudig.

Solar never looked so good

Premium Energy Systems BV zal op de PROVADA 2016 aanwezig zijn om Clearline Fusion te demonstreren en nader toe te lichten.