Premium Energy Systems

ClearlineFusion, een beproefd systeem voor dakintegratie van solar PV

Viridian Solar ClearlineFusion

Tegenwoordig zijn zonnepanelen een mogelijkheid geworden om de kwaliteit van een woning te verbeteren en zo de waarde van een woning te verhogen. Door ClearlineFusion is solar PV nu leverbaar met de hoogste kwaliteit en esthetiek tegen een prijs die concurrerend is met conventionele A+ kwaliteit opdakzonnepanelen. Een dakgeïntegreerd PV-systeem is een voor de hand liggende keuze bij het renovatie van een bestaand of het bouwen van een nieuw dak. ClearlineFusion brengt ook een hoge kwaliteit dakintegratie binnen handbereik voor bestaande woningen.

Het ClearlineFusion indaksysteem is onderscheidend t.o.v. andere indaksystemen, omdat de zonnepanelen als zodanig het systeem vormen. Betreffende indaksysteem is dus geen constructiesysteem waar andere panelen in bevestigd kunnen worden. Er hoeft dus niet te worden gebruik gemaakt van EPDM-onderlagen, verzwaarde onderconstructies en/of plastic onderbakken. Hemelwater en vuil blijven aan de voorzijde van de zonnepanelen, waardoor er geen ophoping aan de achterzijde kan plaatsvinden. Het bestaat uit Clearline PV16-zonnepanelen die heel eenvoudig op de pan-, lei- of rietlatten geschroefd kunnen worden en vervolgens waterdicht worden afgesloten met smalle Fusion-gootstukken.

Met ClearlineFusion is het mogelijk diverse configuraties samen te stellen, t.w. zowel portret- als landschapsgericht en diverse ‘getrapte’ variaties daarvan.

Clearline Fusion
Clearline Fusion

Waarom ClearlineFusion?

  • Economisch: de prijs is concurrerend met conventionele A-kwaliteit opdaksystemen.
  • Compact: de gootstukken-ruimte tussen de Clearline PV16-zonnepanelen in een rij bedraagt 30 mm en onder elkaar slechts 5 mm.
  • Snelle installatie: installatietijd van minder dan 1 uur per kWp zijn gemakkelijk haalbaar. De gepatenteerde verbindingsmethode betekent dat de panelen eenvoudig aan elkaar kunnen worden geschoven om een weerbestendige en veilige bevestiging te creëren. In het Verenigd Koninkrijk mogen installateurs geen werkzaamheden op het dak uitvoeren, waardoor ClearlineFusion dusdanig is ontworpen dat iedere aannemer, riet- of leidekker dit indaksysteem kan monteren, waarna een installateur ClearlineFusion vervolgens vanaf de binnenzijde kan aansluiten.
  • Esthetisch: niet zichtbare beugels, klemmen of rails en volledig geïntegreerd in het dakvlak.
  • Eenvoudig: uitzonderlijke weerbestendigheid, brandveiligheid en zeer hoge windbelasting zonder gebruik te hoeven maken van een extra onderconstructie, EPDM-onderlaag, plastic trays en brandwerende materialen.
  • Robuust: het indaksysteem heeft een hoge weerbestendigheid en een zeer hoge windresistentie (5,3 kPa). Vanwege de specifieke montage in het dak is de windbelastbaarheid is tot vier keer hoger dan bij conventionele systemen. Het systeem hoeft niet verzwaard te worden. Het systeem is volledig waterdicht, netjes afgewerkt met mooie duurzame gootstukken en het beschadigd de huidige dakbedekking niet. Op grond van mechanische levensduurtests door de BBA (British Board of Agrément) is vastgesteld dat ClearlineFusion 60 jaar mee kan gaan, hetgeen in het Verenigd Koninkrijk verplicht is om als zelfstandige dakbedekking toegepast te mogen worden. Viridian Solar voldoet bovendien aan alle gestelde en geldende EU- normen en -eisen.
  • Universeel: het indaksysteem werkt met alle gangbare dakpannen, leien en in rieten daken inclusief bevestigingen voor onderspanbaan.

Verkrijgbaar als 260 Wp Poly Black en Poly White indakzonnepaneel (Clearline PV16-260P-B & PV16-260P-W), 270 Wp Mono indakzonnepaneel (Clearline PV16-270) en 300 Wp Mono indakzonnepaneel (Clearline PV16-300). De voormelde Clearline PV16 indakzonnepanelen kunnen zowel met Fusion-gootstukken voor portretgerichte, als landschapsgerichte configuraties geleverd worden. Dus voor nagenoeg ieder type dak is een gewenste oplossing haalbaar.

Neem gerust contact op voor een persoonlijke toelichting over ClearlineFusion.

ClearlineFusion PV16-260P B Poly Black
ClearlineFusion PV16-270 Mono
ClearlineFusion PV16-260P W Poly White
ClearlineFusion-PV16-300