Viridian Solar ClearlineFusion

Tegenwoordig zijn zonnepanelen een optie geworden om de kwaliteit van een woning te verbeteren en zo de waarde van een woning te verhogen. Met de komst van ClearlineFusion is indak solar nu leverbaar met de hoogste kwaliteit en esthetiek tegen een prijs die vergelijkbaar is met de traditionele opdak zonnepanelen. Een dakgeïntegreerd ofwel indak PV-systeem is altijd een voor de hand liggende keuze bij het opknappen of het bouwen van een nieuw dak. ClearlineFusion brengt nu ook een hoge kwaliteit dakintegratie binnen handbereik voor bestaande woningen. Nu kunnen dus meer mensen profiteren van de voordelen van indak PV zonnepanelen.

Waarom ClearlineFusion?

  • Economisch: de prijs is vergelijkbaar met traditionele opdak zonnepanelen en ClearlineFusion is tevens BBA-gecertificeerd als zelfstandige dakbedekking, dus geen andere dakbedekking nodig. (BBA = British Board of Agrément. Daarmee voldoet ClearlineFusion aan de hoogste eisen die worden gesteld in de EU.)
  • Compact: de gootstukken-ruimte tussen de Clearline PV16 zonnepanelen in een rij bedraagt 30 mm en onder elkaar slechts 5 mm.
  • Snelle installatie: installatietijden van minder dan 1 uur per kWp zijn gemakkelijk te realiseren. De gepatenteerde verbindingsmethode betekent dat de panelen eenvoudig aan elkaar kunnen worden geschoven om een weerbestendige en veilige bevestiging te creëren.
  • Esthetisch: niet zichtbare beugels en volledig geïntegreerd in het dakvlak.
  • Eenvoudig: uitzonderlijke weervastheid, brandveiligheid en zeer hoge windbelasting (5.300 Pa.) zonder gebruik te hoeven maken van een extra onderconstructie, onderlaag en brandwerende materialen. De Clearline PV16-zonnepanelen als zodanig vormen namelijk het indaksysteem.
  • Robuust: gecertificeerde windbelasting is meer dan vier keer hoger vergeleken met concurrerende producten.
  • Universeel: werkt met alle gangbare dakpannen, leien en in rieten daken inclusief bevestigingen voor onderspanbaan.
  • Veelzijdig: Ook ideaal solarproduct bij nieuwbouw en renovaties. Door gebruik te maken van ClearlineFusion is geen andere dakbedekking meer nodig. ClearlineFusion is dus multifunctioneel; gecertificeerde zelfstandige dakbedekking en energieopwekking. ClearlineFusion is reeds op te nemen in de ontwerpfase van het vastgoed.

Voor de zomerperiode van 2016 zijn speciale hoekgootstukken voor ClearlineFusion in Nederland verkrijgbaar, waardoor naast een enkele rij, vierkante of rechthoekige configuraties (horizontaal of verticaal) ook ‘getrapte’ configuraties samengesteld kunnen worden.

Tevens zal er in de loop van 2016 een Clearline PV16-zonnepaneel met een hoger vermogen worden uitgebracht.